1e Dag Nijmeegse 4 Daagse

Eindelijk is het dan zover! Op dinsdag 18 juli 2017 mogen we om 7.45 uur vertrekken voor de 101ste Vierdaagse. Deze dag staat eigenlijk in het teken van de ‘omgekeerde route’: we lopen de dag van Elst niet linksom, maar rechtsom. In het eerste stuk liepen we heel langzaamaan over de dijk in een soort van bejaardenoptocht. Start Dag van Elst NellekeHet was er smal en nog niet iedereen had zijn goede wandeltempo te pakken. Als eerste hebben we gerust bij de militaire rustplaats waar we werden getrakteerd op een gratis drankje! In Valburg zagen we de eerste bekende van ons langs de route staan: Maria Dokter. Helaas kon zij dit jaar niet zelf meelopen, hopelijk hoeft zij volgende keer niet aan de kant te staan. Traditiegetrouw kregen we in Elst een heerlijke lunch bij Ester met een heerlijke kop lekkere koffie. Het was wel een erg rustige doortocht in Elst door omgekeerde route. Het werd een bijzondere ervaring, omdat de doortochten door de omkering een hele andere dimensie hebben gekregen. Het altijd drukke Elst leek tegen 12.00 uur al uitgestorven, terwijl je ’s middags in Bemmel over de hoofden kon lopen.Nelleke en Ruud 1e dag van Elst

Afspraakjes onderweg

Via diverse telefoontjes kregen we bij een Rode Kruis vlag Annetje Geertsen in de gaten, vlakbij de plaatse waar alle routes weer samenkomen. Zij zorgde goed voor onze foeragering zodat we er weer even tegen konden. Hierna kwam al snel de KWBN rustplaats op ons pas. Hier kregen we een zonnehoed, een behandeling van de benen met ‘Ice Power’, blokjes kaas, water en bananen. Het was weer goed verzorgd!

Haast uit je hoofd lopen

In Bemmel hadden we weer enkele ontmoetingen. Riet Borgers kwamen we tegen en natuurlijk stond Lilian van Bernebeek klaar om ons op te wachten! Hierna konden we even de benen strekken bij Ans Derks en voor we het in de gaten hadden liepen we al door Lent heen op weg naar de Waalbrug. We deden onderweg wat ergens stond aangekondigd: ‘Wandelen is haast uit je hoofd lopen en kijken wat er overblijft!’ Prachtig zo’n tocht!

Rode Kruis

De gang naar de Waalbrug toe en de oversteek waren door de hitte van vanmiddag het lastigste onderdeel van deze eerste wandeldag. Direct na de brug hebben we even uitgerust om aan de laatste kilometers te beginnen. En door de aanwezigheid van een groot aantal medewerkers van het Rode Kruis direct na de Waalbrug kregen we erg veel aandacht: ‘hoe gaat het met u?’. Gelukkig konden wij na een korte pauze gewoon weer verder, maar er waren diverse wandelaars voor wie dit stuk aan het eind van de dag erg zwaar bleek te zijn.

Koffie

Rond de klok van kwart over vier kwamen we aan op De Wedren. Startkaart voor de woensdag zit in de pocket en we gaan voor een lekker bakje koffie naar de vaste plek op De Wedren. Ice Power wasstraatAansluitend maken we nog een rondje langs de Ice Power wasstraat’ voor een verfrissing voor de benen. Inmiddels hebben we ook even de tijd om alle Facebookberichtjes, e-mailtjes en WhatsApp berichten te scannen. En wat blijkt: we zijn vandaag diverse keren met onze actie te zien geweest bij Omroep Gelderland. Die foto’s kregen we toegezonden door een thuisblijver. Leuk hoor! Morgen mogen we ‘vroeg’ vertrekken, dus vanavond na een heerlijke douche en de voetverzorging duiken we er op tijd in. De kop is eraf! Nog drie dagen te gaan. Oeps, er is al een vierde van de tocht der tochten voorbij…